Bulbi Bujori Cheddar Cheese (Paeonia)
Bulbi Bujor Cheddar Cheese (Paeonia)
Mărime bulb I - rădăcină mare 3 - 5 ochi
Culoare inflorescență Alb/Galben
Înălțime maturitate 80 - 90 cm
Adâncime plantare bulb 10 - 15 cm
Perioadă plantare Martie - Mai
Perioadă înflorire Mai - Iunie
Mediu adecvat Soare, Semiumbră
Tip Floare Full Double, Rose type
Denumire populară: Bujor, Bojor, Ruja de Rusalii, Bujoară.
Denumire științifică: Paeonia Lactiflora „Cheddar Cheese”.
Bujorul Cheddar Cheese este o plantă perenă, de grădină, cu o rezistență bună la frigul iernii. Altfel spus, bulbii de bujor nu trebuie scoși din pământ toamna, înainte de îngheț.
Bujorul face parte din categoria plantelor tradiționale românești, fiind prezentă în grădini de peste 100 de ani. Pentru a înflori bogat trebuie să stea în zonele însorite sau semiumbrite.
Bujorul Cheddar Cheese este un bujor ce produce flori mari de până la 15 cm diametru, ușor parfumate, flori full double de tipul florilor de trandafir.
Bulbul de Bujor Cheddar Cheese este de fapt o rădăcină care se va mări pe parcursul anilor și va înflori în fiecare an din ce în ce mai bogat.
Bujorul Cheddar Cheese face flori albe imaculat cu un cerc de petale de culoare galben sulfuros, ce se potrivesc perfect în stratul de flori împreună cu alte plante, se pretează chiar și pentru flori tăiate.
Bujorul Cheddar Cheese este un soi productiv, tije florale rezistente ce produc 2-3 muguri.
Plantați bulbii de Bujor Cheddar Cheese primăvara, la o adâncime de 10-15 cm pentru că rădăcinile de bujor pot fi destul de mari.
În funcție de vreme, Bujorul Cheddar Cheese va înflori în perioada mai - iunie.
Caracteristicile Bujorului Cheddar Cheese pot varia în funcție de expunerea la soare, de perioada în care a fost plantat, de nivelul de umiditate, fertilizanți, tipul solului, lucrări de întreținere efectuate, dăunători, și alți factori. De aceea, rezultatele obținute pot să difere față de pozele prezentate și caracteristicile descrise.
Pentru mai multe informații privind plantarea și păstrarea bulbilor puteți vizita blogul nostru, la articolul Ghid plantare bulbi.
Instructiuni plantare bulbi Bujori (Paeonia)
Bulbii de Bujori sunt de fapt radacini subterane cu muguri pe ele.
Bujorii de impart in 3 categorii, dar radacinile la toate soiurile arata aproximativ la fel, poate diferi marimea, culoarea mugurilor sau grosimea radacinilor.
Cele 3 categorii de Bujori sunt:
- bujori erbacei;
- bujori arbustivi;
- bujori ITOH (combinatie intre bujorii arbustivi si erbacei).
Toate tipurile de Bujori sunt rezistente la frigul iernii si nu trebuie scosi din pamant. Daca scoateti din pamant si replantati o tufa de bujor, aceeasta va inflori peste 3 ani.
Plantati radacinile de Bujor toamna inainte de primul inghet sau primavara dupa ultimul inghet.
Plantati la orizontala radacinile de Bujor cu mugurii in sus la o adancime de 10 cm, sau chiar si mai adanc daca radacina este foarte mare.
Radacinile de Bujori se maresc in fiecare an formand adevarate tufe sau arbusti in cativa ani. Daca la inceput produce cateva flori, in cativa ani tufa poate ajunge la cateva zeci de flori.
Radacinile de Bujor sunt sensibile la deshidratare si de aceea trebuie plantate imediat ce ati primit coletul. Nu lasati coletul nedeschis timp indelungat pentru ca radacina de Bujor se va usca si va muri.
Radacinile de Bujor trebuie sa fie grele, cu muguri proaspeti si coaja de pe radacina groasa usor de zgariat. Sub coaja usor de zgariat, pulpa trebuie sa fie alba si umeda.
Radacinile de Bujor vin ambalate in punga de plastic si turba pentru a pastra umiditatea si prospetimea.
Pastrati radacinile de Bujor pana la plantare la loc uscat, intunecat si rece.
Radacini de Bujori Radacini de Bujor