Noutati seminte legume Toamna 2020

Posted by admin Silviu 22.11.2020 0 Comment(s) Seminte de Legume,

In fiecare sezon incercam sa aducem soiuri noi, soiuri vechi, soiuri deosebite, pentru a completa si imbogati ferta noastra de seminte de legume.
Testam periodic toate semintele din oferta noastra pentru a oferi clientului seminte viabile.

 

 

1. Castravete

Castravetele Telegraph Improved este un soi îmbunătățit ce își trage mostenirea genetică din soiul Telegraph Long, soi prezent în Anglia încă din 1897.
Este unul din cele mai vechi soiuri de castravete destinat culturii protejate, în seră sau solar.
Castravetele Telegraph Improved este un soi viguros ce produce fructe de lungime medie, pielița netedă și de culoare verde închis.
Castravetele Telegraph Improved produce recolte bogate de castraveți cu o lungime de 30 - 45 cm.

        

Castravete Telegraph Improved 

2. Dovleac

Dovleacul Bleu de Hongrie este un soi de dovleac vechi, de origine unguresc.
Produce dovleci cu o greutate medie de 5 - 10 kg, de culoare albastru gri, forma rotund neuniformă, aplatizat.
Dovlecii Bleu de Hongrie au un diametru de 20 - 35 cm, și o înălțime medie de 15 - 18 cm, grosimea pulpei 6 cm.
Dovleacul Bleu de Hongrie este gustos, cu pulpa untoasă, de o dulceață medie și o culoare galbenă, spre portocaliu deschis.
Dovleacul Bleu de Hongrie poate fi cultivat în câmp prin însămânțare directă, după ultimul îngheț, sau prin răsad dar cu grijă mare la rădăcini.
Planta ajunge la maturitate la 110 de zile de la însămânțare.
Dovleacul Jaune Gros de Paris este un soi de dovleac vechi, originar din Paris, Franța.
După cum îi spune și numele Dovleacul Jaune Gros de Paris este un dovleac galben portocaliu, și cu nuanțe de roz, ce poate ajunge la dimensiuni de până la 50 kg.

Dimensiunea tipică este de 10 - 15 kg, forma rotund aplatizată, ușor costată, cu coaja netedă. Are o păstrabilitate foarte bună.
Dovleacul Jaune Gros de Paris este gustos, cu pulpa untoasă, de o dulceață medie și o culoare galbenă, spre portocaliu.
Planta ajunge la maturitate la 100 de zile de la însămânțare

 

       
                      Dovleac Bleu de Hogrie                                                                    Dovleac Jaune Gros de Paris                       

 

3. Ierburi Aromatice

Cimbrul de Gradină este o plantă anuală, ce formează o tufă de 20 - 30 cm înălțime.
Sunt multe plante cu numele de cimbru, dar Satureja Hortensis este denumit Cimbru de Gradină.
Cimbrul de Gradină este o plantă aromatică cu frunzele mici și flori mici albe sau roz.
Mărarul Herkules este o plantă aromatică anuală, folosită în bucătărie ca și condiment, dar și în medicină.
Mărarul Herkules este un soi nou, tetraploid, cu frunzele și florile mai mari, dar și o cantitate mai mare de substanțe flavonoide, făcând Mărarul Herkules un soi foarte aromat.
Mărarul Herkules se poate folosi în orice etapă a vieții, atât frunzele, tijele florale cât și rădăcina, fie în stare proaspătă cât și uscate.

Înălțimea plantei este de 100 - 120 cm. Planta ajunge la maturitate în 100 - 110 zile.

 

                 
       Cimbru de Gradina                                                                                              Marar Herkules               

 

4. Pepene

Pepenele Dochița este un soi românesc, semitimpuriu, dezvoltat și produs la SCDL Buzău.
Pepenele Dochița este un pepene roșu cu coaja verde deschis cu fâșii mai închise, forma rotundă, ușor ovală, coaja de o grosime medie, și are o greutate medie de 3 - 8 kg, dar ajunge și până la 12 kg în condiții ideale.
Pulpa este roșie, fermă, textura fină, zemoasă, aromată și foarte dulce. Semințele sunt mici.
Pepenele Dochița este un soi diploid, flexibil și adaptabil, recomandat pentru culturile în tunele și de câmp, prin însămânțare directă sau prin răsad.
Planta ajunge la maturitate la 85 - 90 de zile și are o productivitate bună.
Pepenele Klondike Blue Ribbon este un soi moștenire genetică originar din America, soi înregistrat de fermierul Mr. Porter din California, la începutul anilor 1900.
Pepenele Klondike Blue Ribbon este un pepene roșu cu coaja verde deschis spre alb, cu fâșii mai închise, forma alungită, coaja subțire, și are o greutate medie de 10 - 15 kg, dar ajunge și până la 20 kg în condiții ideale.
Pulpa este roșie, fermă, textura fină, zemoasă, aromată și foarte dulce.
Pepenele Klondike Blue Ribbon este un soi ușor de crescut, ce produce fructe alungite, cu o coaja foarte subțire pentru dimensiunea lor dar rezistentă.
Planta ajunge la maturitate la 85 - 90 de zile și are o productivitate bună.


         
   Pepene Dochita                                                                             Pepene Klondike Blue Ribbon

 

 

5. Ridiche

Ridichea Flamboyant este o ridiche cu formă alungită, cu o lungime de 5 cm și un diametru de 2 cm.
Ridichea Flamboyant are culoarea roșu intens cu vârful alb imaculat.
Pulpa este albă, crocantă și ușor picantă.
Ridichea Flamboyant poate fi cultivată în câmp deschis, primăvara și toamna, sau iarna în seră sau solar.
Este ușor de cultivat în sezonul rece, dar în zone însorite.
Planta ajunge la maturitate în 25 - 35 de zile și are o productivitate bună.
Ridichea Jutrzenka este un soi european, cel mai probabil polonez.
Ridichile Jutrzenka sunt neobișnuite, în formă de ou, roz la exterior și cu pulpa albă.
Au pulpa zemoasă și crocantă, dulce și delicioasă. Aroma este blânda și nu sunt prea iuți la maturitate.
Ridichea Red Meat este un soi tradițional chinezesc, cu denumirea tradițională chineză de "Inimă Dulce".
Ridichile Red Meat sunt mari, 5 - 10 cm diametru, la exterior sunt alb - crem cu partea de sus verde, și interiorul este roz puternic spre roșu.
Au pulpa zemoasă și crocantă, dulce și delicioasă. Surprinzător pulpa devine mai dulce cu cât se maturizează și nu mai iute, ca la alte soiuri de ridiche.


                    
                                                                         Ridiche Flamboyant                                                                      Ridiche Jutrzenka                                                                                  Ridiche Red Meat                                                         
                                                                                                         
 

6. Salata

Salata Red Romaine Cos este un soi moștenire genetică din America, cultivata încă de la formarea SUA.
Salata Red Romaine Cos formează căpățâni înalte cu frunze alungite, cu o nervură principală, roșie la partea superioară și verde la partea de jos.
Se comportă bine și pe timpul căldurilor verii.
Salata Red Romaine Cos este fragedă, crocantă și dulce.
Salata Sanguine Amelioree este un soi moștenire genetică din Franța, sec. XIX, și introdus în SUA la începutul anilor 1900.
Salata Sanguine Amelioree este o salata tip Butterhead cu frunzele mature verzi, cele noi alb - crem, și toate frunzele acoperite cu o multitudine pe pete roșii, cărămizii.
Salata Sanguine Amelioree este fragedă, crocantă și dulce. Numele de Sanguine (însângerată) se referă la petele roșii ce seamănă cu stropi de sânge, pe toată suprafața.


    
Salata Red Romaine Cos                                              Salata Sanguine Amelioree

 

7. Tomate

Tomatele Pink Brandywine sunt un soi vechi, încă din 1885, fără origine clară.
Roșia Pink Brandywine este mare cu greutate medie de 600 - 800 g, la unele competitii fiind premiate și roșii de 1 kg.

Fructele au culoare roz - roșu, cărnoase, cu puțină zeamă, pulpa dulce și foarte puțin acrișoare.
În trecut a fost considerată una din cele mai bune tomate din lume.
Tomata Pink Brandywine este o plantă nedeterminată, ce necesită susținere prin palisare pentru a folosi potențialul maxim al plantei.

 

           
                                           Tomate Pink Brandywine                                                         

 

 

 

 

Pentru a vedea intreaga gama de seminte de legume disponibila vizitati pagina noastra Tulipshop - Magazin Online de Gradina.  

Leave a Comment