Noutati seminte legume Primavara 2019

Posted by admin Silviu 16.02.2019 0 Comment(s) Seminte de Legume,

In fiecare sezon incercam sa aducem soiuri noi, soiuri vechi, soiuri deosebite, pentru a completa si imbogati ferta noastra de seminte de legume.
Testam periodic toate semintele din oferta noastra pentru a oferi clientului seminte viabile.

 

 

1. Ardei

Ardeiul gogosar Cornel este un soi traditional romanesc de ardei gogosar, creat si dezvoltat in Romania, la ICDLF Vidra.
Este un gogosar obisnuit, rezistent si sanatos, adaptat perfect la clima noastra. Altfel spus, este ardeiul gogosar de pe vremea bunicilor, de gustul caruia ne-am indragostit.
Ardeiul gras California Wonder este un ardei gras de tip blocky cu 3 sau 4 lobi, pulpa groasa, dulce, si de culoare rosie.
Este un ardei gras ce poate fi cultivat atat in sera cat si in camp cu rezultate foarte bune, si care in ultimii ani a devenit din ce in ce mai apreciat.
Ardeiul gras Zulu este un ardei gras tip blocky conic, de culoare mov inchis, negru, sau mai bine zis de culoarea vinetei. Pulpa este groasa, gustul este dulce si placut, dar mai complex, avand si un gust secundar ce aminteste de aroma ardeiului iute, dar fara iuteala.

 

        
       

 Ardei Zulu                                                                                    Ardei California Wonder                                                                                                Ardei gogosar Cornel

 

2. Castravete

Castravetele Carosello Barese este un castravete mai deosebit, fiind inrudit cu pepenele galben, aroma sa fiind deosebit. Cand este tanar si crud castravetele Carosello Barese are o aroma clasica de castravete, fara amareala, dar cand se coace aroma sa devine mai dulce si mai apropiata de aroma pepenelui galben.

 


Castravete Carosello Barese

3. Ceapa

Ceapa Rosa Lunga di Firenze este un soi de ceapa rosie si lunguiata, dulce si putin iute. Este un soi originar din Italia dar foarte bine adaptat la clima noastra. Ceapa Rosa Lunga di Firenze este un soi clasic de ceapa de apa, foarte asemanatoare cu soiurile noastre de ceapa lunga.
Prazul Blue Solaise este un soi de praz foarte rezistent la frigul iernii, ce poate ierna in camp, chiar dezvoltandu-si aroma specifica si gustul mai dulce dupa ce a stat in ger.
Frunzele prazului Blue Solaise au o culoare verde inchis spre albastru, cu multa pruina pe frunze, dandu-i un aspect placut si deosebit.
Tulpina este groasa si carnoasa, cu multe frunze sanatoase.

 

                 
       Ceapa Rosa Lunga di Firenze                                                             Praz Blue Solaise        

 

4. Dovlecei

Dovlecelul Patison Mix cuprinde mai multe soiuri de culori, forme si dimensiuni diferite de dovlecel Patison. Acest tip de dovlecel are un aspect decorativ deosebit dar este si placut la gust, fiind foarte apreciat in restaurante. Nu are cerinte deosebite, si creste la fel ca celelalte soiuri de dovlecei.
Dovlecelul Friulano este un dovlecel de culoare galbena, puternic curbat, dar cea mai importanta caracteristica este aspectul sau zbarcit si noduros. Desi aspectul sau este excentric, gustul este unul obisnuit, caracteristic dovleceilor.


              
            Dovlecel Friulano                                                                                       Dovlecel Patison Mix

 

 

5. Dovleci


Dovleacul Howden este un soi originar din America, si este considerat un dovleac decorativ datorita aspectului sau perfect si simetric. Dovleacul Howden este dovleacul tipic de Halloween, numai bun de sculptat. Pe langa aspectul sau perfect dovleacul Howden are si un gust bun, fiind folosit ca orice dovleac obisnuit.
Dovleacul Tonda Padana este un soi foarte apreciat in Italia, care incepe sa prinda si la noi. Este un dovleac cu un gust deosebit, potrivit pentru gatit. De asemenea si aspectul sau exterior este foarte placut.
Dovleacul Uchiki Kuri este un soi originar din Japonia, care a ajuns sa fie cunoscut in intreaga lume pentru gustul sau. Este un dovleac mic, rosu la exterior si cu pulpa portocaliu intens. Dovleacul Uchiki Kuri poate fi folosit in orice mancare doriti, dar el s-a consacrat prin supele speciale in care este folosit.
Dovleacul Yellow Giant este un dovleac din familia dovlecilor giganti, avand in felul acesta potentialul genetic de a deveni enorm. Totul este in modul de crestere si de nutrientii pe care ii are la dispozitie. Culoarea dovleacului este galbena la exterior si pulpa devine portocalie la maturitate.

 

                    
Dovleac Howden                                                            Dovleac Tonda Padana 


               

     Dovleac Uchiki Kuri                                                                                Dovleac Yellow Giant             
 

 

6. Fasole

 

Singura noutate la fasole in aceasta primavara este fasolea Roquencourt. Este o fasole pitica (oloaga), fideluta, de culoarea galbena. Nu are ate si ramane frageda mult timp. Dupa ce se usuca produce fasole boabe de un negru puternic si lucios. Soi frantuzesc cu o vechime mare, foarte apreciat in toate Europa.

 

    
Fasole Roquencourt

7. Ierburi Aromatice

Am creat categoria ierburilor aromatice pentru a putea oferi clientilor diversitatea ierburilor aromatice folosite in bucataria romaneasca, care nu se gasesc in alta parte, dar si ierburi aromatice de prin alte tari care la noi nu sunt cunoscute.
Printre ierburile aromatice disponibile putem aminti: busuioc de mai multe soiuri, cimbru soi romanesc, leustean, loboda rosie, maghiran, marar comun, patrunjel comun si patrunjel cret.


 

 

           
Busuioc Genovese                                                                              Cimbru

 

                       

                       Leustean                                                                                                             Loboda Rosie
 

8. Mazare

Mazarea Carouby de Moussane este un soi frantuzesc de la care se mananca tecile verzi si nu mazarea boabe. Pastaile se consuma proaspete precum fasolea verde, nu are ate, este frageda si dulce. Pastaile sunt plate, cu semintele foarte mici si teaca carnoasa. Gustul este dulce, placut si cu o aroma combinata intre mazare si fasolea verde.
Mazarea Ezetha's Krombek Blawschok este un soi de mazare mov. Culoarea mov este doar in pielita exterioara a pastaii, interiorul este verde obisnuit.
Mazarea Senator este un soi de mazare urcator ce ajunge pana la o inaltime de 1,5 - 2 m, si are nevoie de sustinere. Soiul produce multe pastai dulci si crocante de mazare. De asemenea, soiul Senator are si flori foarte mari, frumos colorate si parfumate.
Mazarea Telefon este un soi de mazare urcator ce ajunge pana la 2m inaltime si produce pastai multe si mai lungi decat media. Fiecare teaca are mai multe boabe decat alte soiuri de mazare.

              
                          Mazare Carouby de Moussane                                                        Mazare Ezetha's Krombek Blawschok 

 

         
        Mazare Senator                                                                               Mazare Telefon                             


 

9. Morcov

Soiul Lunar White este un soi de morcov alb, foarte rar, dar care are acelasi gust ca morcovul obisnuit. Are aceleasi nevoi ca si morcovul obisnuit, doar ca morcovul ce va creste va fi alb, si afara si inauntru.
Morcovul Chantenay Red Cored este un soi nou, cu un aspect modern si un gust dulce. Culoarea acestui soi este portocalie pe afara dar miezul este mai rosu decat restul morcovului, asa cum ii spune si numele. Forma morcovului Chantenay Red Cored este una conica, clasica, dar mult mai scurt si mai indesat, dandu-i un aspect deosebit.

 

        
             Morcov Lunar White                                               Morcov Chantenay Red Cored

 

10. Pepene

Singurul soi nou de pepene din acest sezon este pepenele verde cu miezul portocaliu Orangeglo. Soiul produce pepeni verzi vargati, de forma ovala sau alungita, cu greutati de 10 kg, ajungand pana la 15 kg.
Gustul acestui soi este unul clasic, dulce, zaharos si plin de apa.

 


Pepene Orangeglo

 

11. Porumb dulce

Porumbul dulce Deliciosul este un soi romanesc de porumb dulce, dezvoltat si produs in Romania, ce are gustul porumbului dulce de odinioara.
Porumbul dulce Amero Multicolor Mix este un amestec de multe soiuri pestrite de porumb american de diferite forme culori si dimensiuni. Porumbul poate fi consumat in stare proaspata ca porumb dulce sau folosit ca porumb decorativ in stare urcata.
Porumbul de floricele Strawberry Corn este un porumb de floricele de culoare rosie, cu stiuletii scurti si foarte frumoasi. Soiul este productiv formand mai multi stiuleti pe o singura planta.

 

 

       
                       Porumb dulce Deliciosul                                                                  Porumb dulce Amero Multicolor Mix                                                           Porumb floricele Strawberry Corn         

 

12. Salata

Noutatea acestui sezon este salata Parris Island Cos, un soi de salata inalta, cu frunze cu nervura mai mare si crocanta, dar dulce si proaspata.
Alte noutati din aceasta categorie sunt spanacul Matador si Rucola. Desi nu fac parte din familia salatei, atat spanacul cat si rucola cresc la fel, au aspect asemanator cu salata si se consuma in acelasi fel, sub forma de frunze proaspete.

                
Salata Parris Islannd Cos                                                                                                                                 Rucola                                          

 
     Spanac Matador

 

13. Tomate

Completat gama de tomate Inima de bou cu soiul Inima de bou Roz si Inima de Bou Orange. Ambele sunt variatii ale soiului Inima de Bou, tomate mari si carnoase, dar cu culori diferite. Incercati aceste soiuri si nu veti fi dezamagiti.

                                               

     Tomate Inima de bou                                                                  Tomate Inima de bou Orange                                              Tomate inima de bou Roz
 
 

14. Varza

Varza Eesterling este un soi de varza alba tuguiata, timpurie si cu tija scurta. Culoarea frunzelor este verde - galbuie, aroma slaba si dulce. Frunzele sunt subtiri.
Varza kale creata Scarlet este un soi de varza kale cu frunza rosie.
Culoarea frunzelor este verze - mov, dar devin cu adevarat mov cand ajung la maturitate, si dupa primul ger mai puternic. Varza kale Scarlet este rezistenta la ger si poate fi folosita proaspata toata iarna.
Varza de Savoy Aubervilliers este un soi mostenire genetica originar din Franta, secolul 19. Aubervilliers este un oras langa Paris faimos pentru terenurile sale agricole foarte bogate.
Varza Savoy Aubervilliers este o varza cu frunze crete, besicate, groase si crocante. Culoarea frunzelor este verde - albastruie la exterior si verde deschis la interior.

 

 

                 
                             Varza Eesterling                                                                Varza kale Scarlet                                                              Varza Savoy Aubervilliers         

15. Vinete

Noutatea acestui sezon este reprezentata de vinata Luiza, soi romanesc, dezvoltat si produs numai in Romania. Vinetele Luiza sunt un soi timpuriu, cu fructe oval alungite, de culoare violet inchis, negru. Greutatea medie a fructelor este de 200 - 300 g. Pulpa este alba, cu gust placut si bland, la maturitate devin putin amare, specific soiurilor romanesti.

   
Vinete Luiza

 

 

Pentru a vedea intreaga gama de seminte de legume disponibila pentru primavara 2019 vizitati pagina noastra Tulipshop - Magazin Online de Gradina.

Leave a Comment