Seminte varza Wong Bok 500buc.
Semințe varză Wong Bok 500 semințe
Denumire populară: varză chinezească, varză căpățână.
Denumire științifică: Brassica Rapa Pekinsis "Wong Bok".
Pachetul conține 500 de semințe sigilate într-un pachet cu atmosferă protectoare, ferite de umiditate și lumină solară.
Varza Wonk Bok este un soi moștenire genetică originar din nordul Chinei, unde a fost cultivată de peste 4.000 de ani, dar primele referiri ale cultivării extinse a verzei Wong Bok sunt din secolul XV când medicii dinastiei Ming au descris efectele medicinale și nutriționale al soiului. Varza Wong Bok a devenit ulterior ingredientul principal al Kim Chi, mâncarea tradițională a Coreei. În America și Europa a ajuns târziu în secolul XIX.
Varza Wonk Bok este o varză chinezeasca foarte fragedă, cu gust dulce și frunzele strânse bine în jurul unui miez foarte dens. Are o formă cilindrică, chiar de butoi, cu căpățâni erecte de 25 cm înălțime și o greutate medie de 2,5 kg.
Frunzele exterioare sunt verzi cu nervura principală albă și frunzele interioare sunt alb gălbui și mai fragede.
Varza Wonk Bok poate fi folosită atât proaspătă cât și conservată. Nu își pierde culoarea prin conservare sau gătire, dar pot exista unele decolorări în funcție de tipul de gătire.
Varza Wonk Bok are o aromă mai subtilă și mai plăcută decât varietățile de varză europene, conținutul de apă este mai ridicat, sunt mai crocante și mai puțin fibroase. O varză proaspăt culeasă poate aduce mai mult a salată decât a varză.
Varza Wonk Bok poate fi cultivată în câmp prin răsad, pe perioada verii, sau tot timpul anului în seră sau solar.
Varza Wonk Bok are o păstrabilitate bună și este un soi recomandat pentru zonele reci.
Planta ajunge la maturitate la 80 de zile de la transplantare.
Caracteristicile verzei Wonk Bok pot varia în funcție de expunerea la soare, de perioada în care este cultivată, de nivelul de umiditate, fertilizanți, tipul solului, lucrările solului efectuate, dăunători și alți factori. De aceea, rezultatele obținute pot să difere față de pozele prezentate și caracteristicile descrise.